Torsdag 12. september fekk Hans Petter Almås og Martin Vik tildelt prisen "Regionens beste informatør i 2012 frå sør- og vestlandsregionen".

Hans Petter Almås og Martin Vik med prisane sineTorsdag 12. og fredag 13. september var 8 stykk frå alle 3 ungdomsskulane i Stord kommune på landslagssamlinga til MOT i Trondheim.

"Ei velfortent utmerking til to karar som gjer ein formidabel jobb med ungdommen på Stord og på SUS ! MOT informatørane har gjort ein fantastisk jobb i mange år på ungdomsskulane på Stord, med haldningskapande arbeid for ungdom. Eg er ikkje eit sekund i tvil om at dette er med på å skapa eit trygt og meir inkluderande ungdomsmiljø på øya vår. Det har/er også utan tvil med på å redusera mobbing og uønska åtferd på skulen og blandt ungdommar." seier Anne Sissel Mugaas, rektor på Stord ungdomsskule.

Følgjande står i prisen:

"Hans Petter og Martin er som siamesiske tvillinger og har fungert sammen som MOT-informatører på Stord ungdomsskole siden 2004. De har en urokkelig tro på at MOT virker og er fremdragende i å rekruttere rett. De har vist en "stayerevne" og har kjempet for ungdommene år etter år etter år etter år. De byr på seg selv på en fantastisk måte og de beviser at ungdommelighet har ingen alder. Både Hans Petter og Martin er på mange måter et ultraeksempel på å være Ungdommelig, Mulighetsfokusert og Oppriktig! Stord ungdomsskole scorer også høyt på MOTs undersøkelse år etter år. Sagt av ungdom ved Stord ungdomsskole: "Eg trur me på Stord har dei beste folka på MOT.""